contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri De Toamna- Frunze Si Bocancei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un desert de toamna

Ingrediente si preparare:

pt.aluatul alb:

  • 1 albus,
  • 1 ceasca de zahar,
  • 1 ceasca de faina,
  • cateva picaturi esenta de vanilie,
  • aprox 40 g unt moale;
  • pt.aluatul maroniu:
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 ceasca zahar,
  • 1 ceasca jumate faina,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 praf de cacao pudra,
  • 1 lingurita coaja rasa de gutuie,
  • 1 lingurita miez de seminte de dovleac copt,
  • pt.crema de nuci:
  • miezul de la cateva nuci,
  • miezul de la un mar copt si cateva lingurite de sirop de dulceata de visine.
  • Se fac 2 aluaturi separat, unul alb si unul maro, amestecand pur si simplu ingredientele.Se intind 2 foi pe masa de lucru presarata cu faina.Se taie cu grija cu un cutit mic cu varf ascutit forme de frunze, se aseaza pe tava cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins.Din aluatul maroniu am facut si un bocancel, modeland coca maro cu grija,  apoi am facut marginile si siretul din coca alba, apoi dam la rece putin , apoi asezam bocancelul in tava sustinut pe margini de nuci (in coaja lor de lemn) ca sa nu se inmoaie de la caldura si sa se strice forma.Se  scoate si se umple cu crema de nuci sau cu dulceata de gutui.Posibilitatile sunt infinite!

    Crema de nuci se face simplu macinand miezul nucilor si mixand apoi cu miezul de la un mar rosu mare copt si cu dulceata de visine/gutuie.Cu un sprit /punga de ornare am facut vinisoare la frunze cu crema de nuca.


    Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro