Fursecuri De Catifea
Sursa Fursecuri de catifea
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Le-am numit asa pentru ca sunt fine, delicate, fragede si rezista mult timp. Sunt de fapt o versiune imbunatatita a prajiturelelor numite "Caise" care aveau mare succes acum vreo 20 de ani (n-am facut niciodata acele "caise" doar am vazut cum se fac).
Am folosit:
250g faina
1 ou
70 g unt
130 g zahar
70 ml. lapte
1 lingurita amoniac
2 pliculete vanilie
1 varf lingurita sare
intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, adica faina, amoniacul si sarea, iar intr-un alt castron
am mixat bine de tot untul cu zaharul si un pliculet de zahar vanilat
am adaugat si oul
am continuat sa mixez, apoi am adaugat laptele
apoi a urmat faina amestecata cu amoniacul si sarea
am obtinut un aluat destul de moale care mi-a dat un pic emotii, caci mi s-a parut prea moale, asa ca am decis sa-l pun la frigider sa vad apoi cum se prezinta, gandindu-ma ca o sa mai adaug faina daca este nevoie (de fapt, imi era teama sa nu iasa fursecurile prea tari)
am lasat aluatul la frigider vreo 2 ore, a rezultat un aluat usor lipicios, dar la modelat m-am ajutat un pic de faina
din aluatul asta am format bilute cam de marimea unei nuci si le-am pus in tava de copt cu ceva distanta intre ele
le-am lasat la copt 20 de minute, avand grija sa nu prinda culoare bruna pe margini sau pe suprafata lor
dupa ce s-au racit complet, le-am trecut usor prin solutia asta rosie :) adica sirop Grenadine, il aveam prin casa si nu stiam ce sa fac cu el, in plus nici nu vroiam sa le trec prin colorant alimentar, chit ca licoarea asta are colorant mai mult decat imi inchipui eu :)
in cateva secunde s-au colorat
apoi le-am trecut imediat prin amestecul de zahar si zahar vanilat (un pliculet de zahar si 6 linguri de zahar simplu)
si cam asa au aratat la final
micute
pufoase
delicioase!
data viitoare am sa le mai fac
dar ma gandesc prin ce solutie sa le mai trec, sa le mai dau si alta culoare :)
a, si inca ceva! nu s-au inmuiat si zaharul de pe ele a rezistat bine :)
Spor la mancat! :)