Fursecuri Cu Unt Si Ciocolata
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Aceste Fursecuri cu unt si ciocolata le-am vazut pe la multe fete si cred ca e cam aceeasi reteta sau macar pe-aproape. Ideea e ca mie mi-au placut si Mirunei i-au placut si mai mult. Ceea ce astept eu de la un fursec din asta de tip “biscuitel” (cum imi place mie sa-l alint) este ca el sa isi capete o anumita pufosenie in timp, eventual a doua, treia zi (daca rezista si nu sunt devorati din prima). Insa gasesc cam rar tipul asta de reteta care sa ii faca sa devina moi si nu casanti pe zi ce trece. Pentru ca, sincer va spun, am o oroare de tot felul de fursecuri, biscuitei care arata extrem de bine, dar au un extrem de prost gust de “carbid” (aka bicarbonat alimentar) sau si mai grav sunt mega tari… sau devin tari si-ti rupi dintii (pe care ai dat si o groaza de bani! ) ! Astfel ca prefer sa nu fac, adica decat sa fac doar pentru ca arata bine… mai bine nope! Dar acestia chiar raman pufosi, iar pe zi ce trece parca devin si mai buni. Asa ca a meritat sa risc.
Si va recomand cu drag: Fursecuri cu unt si ciocolata. Si nici nu sunt greu de facut!
Ingrediente pentru reteta de Fursecuri cu unt si ciocolata
- 250 gr unt
- 120 gr zahar tos
- 250 gr faina
- 150 gr amidon alimentar
- esenta de vanilie
- esenta de portocala
- 1 ou intreg
- 3 galbenusuri
pentru glazura:
- 150 gr ciocolata amaruie
- 30 gr unt
- cateva linguri lapte
Mod de preparare pentru reteta de Fursecuri cu unt si ciocolata
Incingeti cuptorul la 160-180 gr, treapta 2-3 la aragazul obisnuit, si puneti o hartie de copt in tava de cuptor.
Intr-un bol mixati spuma untul cu zaharul tos pana ce zaharul tos aproape ca se topeste. Adaugati oul intreg si mixati de cateva ori, dupa care incorporati si galbenusurile. Omogenizati si incorporati treptat faina si amidonul alimentar. La sfarsit adaugati esenta de vanilie si portocala sau orice alt fel de esenta care va place.
Puneti compozitia intr-un pos si faceti cerculete, trasate direct pe foaia de copt in tava. Fiti cu bagare de seama si incarcati-va cu ceva putere, pentru ca va fi nevoie. Compozitia va merge destul de grelut si plus ca in timp se va incalzi de la caldura mainii. E ok, ca din cand in cand, macar in timpul cat se va coace prima tava de fursecuri cu unt si ciocolata sa dati compozitia la rece. Insa nu mult si nu “foarte rece”, caci se va intari si va fi greu de spritat apoi.
Dati tava la cuptor pentru 12 minute la foc moderat. Aveti grija sa nu se arda. Fiecare isi cunoaste cuptorul, sper, asa incat fiecare va sti exact cam cat vor trebui lasate la copt si cam cand vor trebui scoase.
Scoateti tava si lasati-le sa se racoreasca in tava, apoi transferati-le pe un gratar metalic pana la racire completa.
Pentru a face glazura de ciocolata va trebui sa puneti la topit ciocolata cu laptele si untul, pe baie de aburi, avand grija ca ciocolata sa nu se branzeasca si sa nu se arda.
Inmuiati fursecurile in ciocolata, rand pe rand, si lasati-le pe gratarul metalic la uscat. Presarati bombonele colorate sau nu:) sau decorati-le cu ce vreti … sau nu…
Delicioase si ultra sfaramicioase aceste fursecuri cu unt si ciocolata!
Si retete de fursecuri cu unt si ciocolata cu poze delicioase am vazut la:
Cori - Fursecuri fragede cu ciocolata
Timea – Fursecuri fragede
Vio – Fursecuri fragede cu glazura
Acest articol Fursecuri cu unt si ciocolata apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.