Fursecuri Cu Unt De Arahide
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...va aduc in atentie un alt preparat de post...nu am mai scris asta si-n titlu, pentru ca de fapt se poate foarte usor transforma intr-unul "de dulce" daca inlocuiti margarina cu unt ;)
Sint delicioase, fara nici o exagerare, asa ca va invit sa va indulciti macar o data cu ele!!! :P
Ingrediente pentru cca. 30 de fursecuri
- 225 g. margarina sau unt
- 2 linguri mari unt de arahide
- 2 plicuri de zahar pudra, a cate 80 g. unul
- 225 g. faina
- 200 arahide nesarate (merg si sarate da' atunci le scuturati un pic :D )
Ingrediente:
Frecati la un loc margarina si untul de arahide pana obtineti o pasta moale:
Incorporati zaharul pudra:
...si faina:
Amestecati bine si lasati compozitia rezultata la frigider pentru minim 10 de minute:
Formati din amestecul obtinut 30 de bile de marimea unei nuci (daca compozitia vi se pare lipicioasa, pudrati-va usor mainile cu faina...la mine n-a fost cazu' :P )
Asezati-le, pastrand spatii mai mari intre ele, in tava tapetata cu hartie de copt.
Daca folositi unt, ungeti usor hartia cu ulei...la margarina, din nou, nu a fost cazu' :))
Turtiti bilele cu varful degetelor sau cu un cutit paleta; presati usor arahidele pe fiecare fursec (puteti fi mai generosi cu arahidele, eu nu aveam prea multe si m-am limitat la una :P )
Coaceti la 180 grade C. timp de 15-20 de minute pana devin crocante:
Lasati sa se raceasca in tava de copt timp de 10 minute, apoi mutati-le pe un platou:
Serviti cu pofta maaare, cum a facut Bogditu' meu scump :)))