Fursecuri Cu Stafide
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Sunt mai bune și, bineînțeles, mai ieftine decât cele pe care le găsești la cofetărie.
Ce îți trebuie pentru 4 tăvi (poza1):
- 4 ouă
- o cană de zahăr
- o cană de ulei
- 2 căni de făină
- esență de vanilie
- stafide
- jumătate de lingură de amoniu
- lămâie / portocală
Plan de lucru:
- se bat ouăle cu zahărul (pozele 2 și 3) și cu uleiul care se adaugă treptat (poza 4). Se adaugă tot treptat făina, plus amoniul stins în zeamă de lămâie sau portocală. Se amestecă până se obține o pastă (poza 5). Adăugăm și stafidele și le împrăștiem în compoziție cu o lingură de lemn (poza 6).
- se iau fursecurile cu lingurița și se pun într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Atenție! Puneți-le la distanță unul de altul, pentru că cresc (poza 7)
- se lasă în cuptorul preîncălzit 8-10 minute, până se rumenesc.
- poftă bună! (poza 8 )
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 5lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie