Fursecuri Cu Portocala Si Ciocolata (de Post)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
MAi stiti prajitura cu foi si gem de capsune postata zilele trecute? Ei bine am incercat la inceput sa o
fac dupa indicatiile mamei, dar am observat ca uleiul de palmier se comporta diferit si compozitia poate fi cu totul alta din cauza lui. Asa am descoperit ca din aceleasi ingrediente, nu si gramaje, pot iesi lucruri diferite si m-am gandit pe loc la niste fursecuri spritate.
fac dupa indicatiile mamei, dar am observat ca uleiul de palmier se comporta diferit si compozitia poate fi cu totul alta din cauza lui. Asa am descoperit ca din aceleasi ingrediente, nu si gramaje, pot iesi lucruri diferite si m-am gandit pe loc la niste fursecuri spritate.
450 g faina de grau
200 ml apa calda
150 g zahar
60 g ulei de palmier (topit)
coaja de la o portocala
1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
1 lgt zeama lamaie
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
1 lgt ulei (de palmier am folosit eu)
1 lgt miere/glucoza lichida
50g migdale maruntite
Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.
3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios.
4. Tapetezi o tava cu hartie de copt.
5. Pui compozitia intr-un pos cu dui simplu, mare, si spritezi dupa preferinta (eu am facut si rotunde si alungite). Dupa fiecare fursec format te vei ajuta de un foarfec sa tai aluatul (fiindca e lipicios) de langa dui.
6. Introdu tava in cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca inainte de a le glazura.
7. Prepara glazura topind la bain-marie ciocolata rupta in bucati amestecata cu ulei si cu miere.
8. Da fursecurile prin glazura de ciocolata, apoi presara deasupra migdale macinate.
S-aveti pofta!