contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Osanza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


INGREDIENTE:
5 oua

20 linguri zahar

10 linguri osanza

3 lingurite amoniac

2-3 lamai (coaja + zeama)

esenta de vanilie

faina cat cuprinde

rahat taiat cubulete mici

zahar pudra cu aroma de vanilie
PREPARARE:
Se freaca osanza cu zaharul apoi se incorporeaza ouale, amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja rasa si zeama de la lamai, esenta si se framanta adaugand treptat faina pana rezulta o coca nu prea tare. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute apoi se trece coca prin masina de tocat (fara cutit) atasand forma speciala de fursecuri. Se taie fursecul de cca 8 cm, se unesc capetele formand un fursec rotund iar in mijloc se pune o bucatica de rahat. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt apoi se baga in cuptor si se coc la foc potrivit. Imediat ce se scot din cuptor se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Eu am impartit coca in doua iar la una din ele am adaugat o lingura de cacao astfel obtinand fursecuri simple si fursecuri cu cacao. Apoi am intins o foaie de coca simpla, peste ea o foaie cu cacao, am rulat-o dupa care am taiat-o in felii mai grosute, dupa cum se vede si in poze.
POFTA BUNA!


Articol recomandat de chitacornelia.blogspot.com