Fursecuri Cu Migdale
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Pentru ca am intrat in spiritul Craciunului si aerul parca miroase a sarbatoare cu cozonaci si fursecuri .M-am lasat si eu purtata si am incercat o noua reteta de fursecuri.Reteta este luata dintr-o revista din 2001 Delicii culinare de Craciun cu mici modificari.
150 g faina
150 gr migdale decojite si macinate
50 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat
125 g unt rece
lichior de portocale (eu nu am pus)
Glazura: in reteta era alta glazura dar mie mi s-a parut mai usor s-o fac pe asta
3 linguri zahar pudra
1 lingurita apa calda
1 lingurita zeama de lamaie
Se amesteca zaharul cu apa si zeama de lamaie .
Coca
Se amesteca faina cu migdalele,zaharul pudra si zaharul vanilat si se taie untul in bucati mici.Se amesteca totul pana se obtine un aluat omogen .Se acopera si se da la rece 2 ore.
Se intinde o foaie de grosime 5 cm si se decupeaza cu fel si fel de forme .Eu le-am copt la 180 de grade maxim 15 minute.Dupa ce s-au scos si s-au racit se glazureaza cu glazura de zahar .
Din nou am facut fursecurile Mihei
Toate fursecurile la un loc