Fursecuri Cu Migdale-ghoriba
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fursecuri arabesti sau Ghoriba, fursecuri cu migdale sau pur si simplu fursecuri aromatizate cu lichior de migdale Disaronno-adevaratul si originalul lichior de migdale-cel mai bun din lume!!! Nu fac reclama la alcool, pur si simplu asta scrie pe sticla si m-am amuzat cat de laudarosi sunt italienii. Au si de ce, pe bune! Eu am primit sticloanta asta, nu pot sa beau ca ma ia cu durere de cap, dar m-am hotarat sa il folosesc la prajituri. Blasfemie-vor striga unii....asa, si??
Sa trecem la treaba ;-)))
Ingrediente:
200g zahar pudra,
50g unt,
50ml ulei,
1 plic praf de copt,
2 oua,
80-100g migdale macinate,
370g faina,
o lingura coaja rasa de portocal,
o lingura lichior de migdale Disaronno.
Pentru pudrat: 120g zahar vanilat.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste untul, impreuna cu uleiul la cuptorul cu microunde pana se topeste untul si se lasa deoparte, la racit.
2. Se bat ouale cu 200g zahar pudra pana cand devin ca o crema.
Se adauga esenta si coaja de portocala, lichiorul de migdale,
amestecand in compozitie si untul cu uleiul racite, turnand cate putin.
3. Faina cernuta cu praful de copt si migdalele macinate se incorporeaza in compozitia de mai sus.
4.Se infasoara aluatul in folie si se lasa la frigider 1h.
5. Din aluat se iau bucati mici si se formeaza bile de marimea unei nuci, bile pe care le tavalim in zaharul pudra vanilat. Le asezam ordonat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele de 2-3 cm.
6. Se preincalzeste cuptorul. Inainte de a le introduce la cuptor, presem putin fiecare biluta cu degetul mare, apoi le lasam la cuptor maxim 18-22 de minute, nu mai mult sub nicio forma.
Ele vor fi moi, dar se vor intari in cateva minute si vor avea gustul unor piscoturi foarte aromate.
Baietii mei pur si simplu le-au adorat si papat de cate ori isi faceau drum intentionat fara vreun motiv aparent prin bucatarie.
Ca atare, am mai comis-o de vreo cateva ori, dar cu nuci, in loc de migdale.