Fursecuri Cu Miere
Sursa Fursecuri cu miere
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500gr faina
225 gr miere
150gr unt sau margarina topita
50 gr zahar
15 ml(o lingura) zeama de lamaie, portocala sau rom
10gr praf de copt
o lingurita rasa scortisoara
2-3 cuisoare pisate
1/2 lingurita coaja de lamaie sau portocala rasa
un praf de sare
Preparare:
Se topeste mierea daca este zaharisita si se pune in vasul in care vom framanta aluatul. Mierea se amesteca cu untul topit caldut. Amestecam bine pana omogenizam, apoi adaugam toate ingredientele mai putin faina si praful de copt pe care le vom adauga la final. Dupa ce adaugam faina si praful de copt, framantam aluatul cu mana 4-5 minute. Aluatul va fi vartos si se va intinde foarte usor. Presaram cu faina masa, si intindem aluatul intr-o foaie de 6-7 mm grosime. Taiem foaia de aluat in diferite forme. Eu am ales forma de floare, restul formelor fiind arestate de cei mici.
Fursecurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 1-1,5 cm intre ele si se coc 15 minute la foc mic, in cuptorul incalzit dinainte.
Dupa ce s-au racit , pot fi glasate.Se lasa pana a doua zi sa se usuce apoi le lipim doua cate doua cu marmelada acrisoara.
Fursecurile au un gust care aduce putin cu turta dulce, insa sunt mult mai fragede si mai aromate. Data viitoare vreau sa incerc si o varianta cu ghimbir ras. Mi se pare o combinatie care ar merge in locul cojii de portocala pe care am ales-o de data aceasta.
Sper sa va placa.