Fursecuri Cu Mac
Sursa Fursecuri cu mac
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana
Nu am facut niciodata fursecuri cu mac...doar tarte si cozonaci. Chiar daca in revista Libertatea Retete nr.12/2010 se numesc Melcisori cu mac, am zis ca n-ar trebui sa se confunde cu cei facuti din aluat de cozonac...sunt atat de diferiti...
Preparare: 55'
Asteptare: 90'
Ingrediente pentru aluat:
300g faina,
un praf de sare,
200g unt,
un pachet zahar vanilat,
125g zahar,
un ou.
Se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza o coca.
Se pune aluatul intr-o folie alimentara si se da la rece pentru aproximativ 30 de minute.
Ingrediente pentru umplutura:
200g mac,
100g migdale macinate,
o cana de lapte,
3 linguri de zahar,
un pachet zahar vanilat,
o fiola esenta de vanilie.
Se pun toate ingredientele la fiert, mai putin esenta de vanilie, pana se inmoaie macul-eu l-am macinat inainte. Si am mai adaugat inca vreo 50 ml de lapte pentru ca a fost prea putin...
In reteta erau 300g mac dar mi s-a parut enorm, tinand cont ca in fotografia din revista abia se intrezaresc boabele de mac din rulouri...de fapt, n-am avut decat 200g mac si amintindu-mi de Tarta cu mac unde am folosit migdale in umplutura, uite asa am pus eu 100g migdale macinate, pentru ca aveam ;-) Si bine am facut!
La sfarsit se adauga si esenta de vanilie, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde o foaie dreptunghiulara, apoi se unge cu crema de mac.
Se ruleaza bine, apoi se mai lasa inca o ora in frigider...ufff...
Se taie apoi rulada, cu un cutit bine infainat, altfel se pleostesc rau de tot feliile- se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute.
Oricat am incercat sa fac o rulada pefect rotunda, n-am reusit...aluatul se lasa imediat, de aceea au iesit cam plate feliile....
aici inainte de a le baga la cuptor...
si dupa...
am intors o felie sa vedeti cat de aurie e pe dos si cat de alba e pe fatza ;-)
Ajutorul de bucatar a fost in extaz, de-abia am prins vreo doua bucati...