Fursecuri Cu Levantica
Sursa Fursecuri cu levantica
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu reteta asta,particip la provocarea lunii decembrie de pe blogul Brandusei, Cooking with my soul ,care are 2 teme: ghimbirul si prajiturele de Craciun
INGREDIENTE :
-450 g faina
-300 g unt
-300 g zahar
-2 oua
-1 plic praf de copt
-1 varf de utit de sare
-esenta de vanilie
-cateva picaturi de colorant rosu si albastru
-1 lg (lingurita) flori de levantica
MOD DE PREPARARE :
-toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
-untul se freaca,la viteza mica,cu zaharul,apoi se adauga ouale,sarea si esenta de vanilie
- se incorporeaza faina cernuta in prealabil,impreuna cu praful de copt,putin cate putin
-la sfarsit se adauga cateva picaturi de colorant rosu si albastru,pentru a obtine culoarea mov dorita.Puteti sa nu folositi colorant, daca nu vreti.
-se incorporeaza levantica,amestecand usor cu o spatula
-se da aluatul la rece pentru jumatate de ora.
-se pune aluatul intr-un pos de ornare si se fac fursecurile de dimensiunea dorita,pe o tava acoperita cu hartie de copt,avand grija sa lasam spatiu intre ele,pentru ca ele cresc in cuptor.Daca nu aveti pos,taieti cu foareca coltul unei pungi mai groase si pos-ul e gata.
-se coc in cuptoul preincalzit la 180*,timp de 10 minute,pana se auresc putin marginile.
-se scot,se lasa la racit,apoi se pot pune intr-o cutie care se inchide bine cu un capac.
-biscuitii au o aroma fina de vanilie si levantica.