Fursecuri Cu Fulgi De Ovaz
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa a fost si cu fursecurile cu fulgi de ovaz (din pacate nu am o poza cu produsul finit pentru ca s-au terminat de fiecare data inainte sa fac vre-o poza cat de cat... sper insa, sa va faceti o idee si sa inceercati pentru ca e o reteta simpla, ieftina, sanatoasa si foarte hranitoare daca aveti un ritm de viata alert si nu aveti timp sa va pregatiti gustari elaborate).
Ingrediente:
- 170g unt (de buna calitate)
- 170g zahar brut (sau puneti extra daca va plac mai dulci)
- 1 ou mare
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 100g faina
- 1/2 lingurita de bicarbonat
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 260g fulgi de ovaz (mari)
- o cana de merisoare deshidratate sau stafide
- 100g de miez de nuca maruntit
Se adauga fulgii de ovaz, stafidele sau merisoare si nucile si se amesteca bine cu o lingura de lemn (eu m-am plictisit de lingura si am framantat cu mana, deci nu va jenati).
Se foloseste o cupa de inghetata, sau o lingura mai adanca pentru a lua gramajoare de aluat care se pun la distanta de cativa cm in tava. Folositi mana umeda pentru a aplatiza fursecurile si pentru a le da o forma rotunda.
Se coc timp de 12-15 minute sau pana cand marginile se rumenesc putin (atentie!!! centrul trebuie sa fie inca moale cand le scoateti din cuptor). S e lasa cateva minute in tava iar apoi se transfera pe un gril sa se raceasca complet. Din acest aluat se fac aproximativ 20-24 de fursecuri.
Am facut aceste fursecuri de 3 - 4 ori si pana acum nu am apucat sa le fac o poza ca lumea pt ca au disparut foarte repede de pe platou. Sper sa le incercati si voi si mai sper sa va placa. S'aveti pofta!