contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Fulgi De Ovaz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Aceasta reteta o am de la Stephanie care a fost si este o inspiratie pentru mine, gatesc de ceva vreme si tot nu am experienta si siguranta unei gospodine de varsta mamei mele si o dau in bara destul de des (de-asta nici nu postez foarte des, caci unele retete de pe acest blog sunt la a 3a sau a 4a incercare). Totusi de cate ori am incercat o reteta de la Stephanie sau am urmat video-urile ei pas cu pas mi-a  iesit mereu fara exceptie.
      Asa a fost si cu fursecurile cu fulgi de ovaz (din pacate nu am o poza cu produsul finit pentru ca s-au terminat de fiecare data inainte sa fac vre-o poza cat de cat... sper insa, sa va faceti o idee si sa inceercati pentru ca e o reteta simpla, ieftina, sanatoasa si foarte hranitoare daca aveti un ritm de viata alert si nu aveti timp sa va pregatiti gustari elaborate).
     Ingrediente:
  • 170g unt (de buna calitate)
  • 170g zahar brut (sau puneti extra daca va plac mai dulci)
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 100g faina
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 260g fulgi de ovaz (mari)
  • o cana de merisoare deshidratate sau stafide
  • 100g de miez de nuca maruntit
     Se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi de aragaz. Intr-un bol se mixeaza bine untul la temperatura camerei pana devine spumos, apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza 2-3 minute.Se adauga oul si vanilia si apoi se mai mixeaza pana se combina totul.

     Se adauga fulgii de ovaz, stafidele sau merisoare si nucile si se amesteca bine cu o lingura de lemn (eu m-am plictisit de lingura si am framantat cu mana, deci nu va jenati).
   
     Se foloseste o cupa de inghetata, sau o lingura mai adanca pentru a lua gramajoare de aluat care se pun la distanta de cativa cm in tava. Folositi mana umeda pentru a aplatiza fursecurile si pentru a le da o forma rotunda.
     Se coc timp de 12-15 minute sau pana cand marginile se rumenesc putin (atentie!!! centrul trebuie sa fie inca moale cand le scoateti din cuptor). S e lasa cateva minute in tava iar apoi se transfera pe un gril sa se raceasca complet. Din acest aluat se fac aproximativ 20-24 de fursecuri.
     Am facut aceste fursecuri de 3 - 4 ori si pana acum nu am apucat sa le fac o poza ca lumea pt ca au disparut foarte repede de pe platou. Sper sa le incercati si voi si mai sper sa va placa. S'aveti pofta!