Fursecuri Cu Fulgi De Ovaz Si Afine Uscate
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ingrediente "uscate"
90g fulgi de ovaz
80g faina de alac (sau alba, de grau)
70g faina integrala
1/2 lingurita praf de copt
2~3 linguri zahar brun
un praf de sare
100g afine uscate (sau stafide)
ingrediente "umede"
70g ulei
100g sirop agave sau de artar
50ml suc de lamaie
coaja rasa de la o lamaie (sau de la o portocala)
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele "uscate".
In alt castron se amesteca toate ingredientele "umede"; se toarna apoi peste cele "uscate"
si se amesteca.
In tava se pune hartie de copt; se ia cate o lingura de compozitie si se pune pe hartia din tava
presand putin deasupra... cat sa ia forma de fursec ;)
Fursecurile se coc (in cuptorul preincalzit) la foc potrivit (170~180°C) pentru 20~30 de minute... pana devin aurii si putin rumene pe margine. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Aceste fursecuri sunt asemanatoare cu cele de AICI, numai textura difera putin: cele de azi sunt putin mai umede, iar precedentele sunt mai uscate ;)