Fursecuri Cu Fructe Uscate
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveam cate pungulite cu fructe uscate: visine, afine, coacaze, cateva feliute de banane, merisoare, stafide mari si brune, si nu stiam ce sa fac cu ele...ma gandeam totusi la un chec...dar am gasit aceasta reteta in revista Libertatea Retete nr.11/2012 si mi-a fost clar ce voi face, chiar daca in reteta se cere "fructe de padure congelate". Mie nu-mi plac, nu folosesc, dar am zis ca voi folosi cu brio fructele mele uscate pe care le voi hidrata ;-)
Ingrediente:
350g fructe uscate,
2 oua,
150g zahar,
200g zahar brun,
200g unt,
450g faina,
30g susan,
un plic praf de copt,
o fiola esenta de vanilie.
Mod de preparare:
1.Intr-un vas se mixeaza ouale adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia.
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se cerne, iar untul se topeste.
2. Untul topit se toarna peste amestecul de zahar si oua,
se pune si faina si se lucreaza cu mana. Se adauga susanul si fructele-pe care le-am tinut vreo doua ore in apa calda la hidratat, apoi le-am scurs bine de tot si le-am uscat in prosoape absorbante de hartie-
si se continua lucrul cu mana pentru ca fructele sa fie bine repartizate in tot aluatul. Daca veti folosi totusi fructe de padure congelate, trebuie sa le decongelati si scurgeti. Hmm, mie imi suna a piure deja...
3. Aluatul se aduna intr-o bila
care se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o ora.
4. Apoi, din aluat se iau bucati mici cu o lingura, se aplatizeaza intre palme si se pun fursecurile in tava de copt tapetata cu hartie, lasand spatiu intre fursecuri.
Se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
Sunt gata cand se fac aurii pe "talpa". ;-)
Sotului meu i-au placut foarte mult ;-)