Fursecuri Cu Crema Ganache
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana
Fursecuri minunate dupa o reteta din revista Libertatea Retete nr.11/2010.
Preparare: 60'
Asteptare: 90'
Ingrediente pentru aluat:
250g faina,
200g unt,
150g zahar pudra,
un ou,
un varf de cutit de bicarbonat,
un plic zahar vanilat,
coaja de lamaie.
Pentru crema:
100g ciocolata amaruie,
150ml frisca lichida.
Pentru glazura:
3 linguri de cacao,
20 ml apa,
4 linguri zahar,
100g ciocolata alba.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron se pune untul, zaharul pudra, coaja rasa de la o lamaie, zaharul vanilat, un ou, faina si bicarbonatul.
2. Se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat.
Se infasoara intr-o folie alimemntara si se da la rece timp de 90 de minute.
3. Se intinde o foaie sau doua de aproximativ un cm si se decupeaza cu o forma rotunda sau cu un pahar mic. Eu am facut si stelute ;-)
4. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza fursecurile. Se dau la foc potrivit aproximativ 15-20 de minute.
5. Intre timp se prepara crema ganache.
Se topeste ciocolata-eu am topit-o pe bain marie- dupa care se adauga frisca lichida si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se mixeaza.
6. Dupa ce s-au copt fursecurile, se lasa sa se raceasca si se ung pe o parte cu crema de ciocolata.
Se lipesc cate doua si se face glazura, amestecand toate ingredientele-in afara de ciocolata alba- pe foc. Cand s-a topit zaharul, turnam glazura peste fursecuri. Dupa ce aceasta s-a racit, topim ciocolata alba si trasam dungi pe jumatatea unui fursec.
Eu nu am avut ciocolata alba, ci un creion cu glazura alba de zahar de la Dr.Oetker ;-) Am ornat si cu diverse bombonici, ca s-a terminat repede glazura de zahar.
Ideale la o cafea sau un capuccino!