contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Crema De Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Biscuiti deliciosi pentru micul dejun, alaturi de un pahar cu lapte sau de o cafea calda.
Pentru aluat, avem nevoie de:
  • 350 g faina
  • 180 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 16 g praf de copt
  • coaja rasa de la o lamiie sau citeva picaturi de esenta
Pentru umplutura:
  • 120 g nuci macinate marunt, marunt
  • 60 ml lapte
  • 50 g zahar
  • o lingura si jumatate rom (eu am pus lichior de migdale)
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o jumatate lamiie
  • o jumatate pachetel zahar vanilat
Pentru decorat: 
  • nuca de cocos
  • gem de cirese (sau capsuni)
Punem intr-un vas toate ingredientele pentru aluat, untul trebuie sa fie rece si framintam  pina se incorporeaza bine toate ingredientele. De obicei framint cu mina, in schimb tura asta am framintat jumatate cu mina, jumatate am mixat, ca aluatul e destul de tarisor. Formam o mingiuta, o invelim in pelicula transparenta (merge si o punga) si bagam aluatul in frigider, pentru cel putin jumatate de ora. 

Intre timp preparam crema pentru umplut fursecurile. Intr-un vas antianderent punem laptele, zaharul, scortisoara si coaja de lamiie, iar cind acestea dau in clocot, adaugam nuca si amestecam incontinuu cca doua minute. Dam la o parte de pe foc, adaugam romul (lichiorul), zaharul vanilat si lasam la racit. 

Acum, scoatem aluatul de la frigider, intindem o foaie de cca jumatate de cm si decupam cerculetele de cca 3-4 cm, forma mea are cca 6 cm si are si forma de floricica. 
Punem fursecurile in tava tapetata cu hirtie de copt si bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de cca 8-10 minute, atentie sa nu se rumeneasca prea tare. 

Luam cite un fursec/biscuite, ungem cu crema, acoperim cu altul, daca dorim putem sa ungem pe margini cu un pic de gem de caise (eu am uns cu foarte putina crema), ii dam prin nuca de cocos, asezam pe platou si in mijloc punem cite un strop de dulceata de cirese. 



Am primit un premiu foarte frumos de la DiaMar-bucataria galbena, careia ii multumesc pentru ca m-a onorat cu acest premiu, si-l ofer mai departe tuturor celor care ma viziteaza.