Fursecuri Cu Cocos
Sursa Fursecuri cu cocos
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asta e reteta cu care va delectez astazi... inainte de plecarea la mare...
Dedic aceste fursecuri, iubitorilor si viitorilor iubitori ai nucii de cocos (asta ca sa nu iasa cocos de pus in bors...)
Ingredientele necesare:
- 2 oua
- 180 g faina de cocos
- 50 g faina
- 170 g zahar
- un pachetel zahar vanilat
- un virf de cutit de sare
- 2 g praf de copt
- pentru umplutura cirese sau visine din sirop
Intr-un castron, mixam bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pina cond vom obtine o compozitie deschisa la culoare si spumoasa (pufoasa...
Adaugam apoi faina de cocos si faina normala si amestecam bine ingredientele, iar la sfirsit adaugam sarea si praful de copt.
Cu ajutorul unei lingurite luam cite un pic din aluatul respectiv si formam multe bilute (eu le-am cintarit si le-am facut in jur de 20 g una), in centrul bilei putem cite o cireasa/visina, ale mele erau cirese negre din dulceata.
Trecem bilutele prin nuca de cocos (eu am omis pasajul respectiv) si le asezam in tava cuptorului pe hirtie de copt, le strivim un picut (nu exagerati, da ??? !!!) si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 15 minute (doar cit sa se bronzeze un pic). Daca dorim, cind sint reci, putem presara un pic de zahar vanilat (eu nu, pentru ca erau destul de dulci).
Sint mult mai bune si mai gustoase, daca le servim a doua zi ...
Doresc o duminica minunata tuturor celor care ma viziteaza si-mi doresc si va doresc, vacanta placuta !!!