Fursecuri Cu Ciocolata
Sursa Fursecuri cu ciocolata
articol scris de Silvioara2 blog bucatariasilviei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Le-am vazut pe bucataras.ro, reteta postata de Miha, si mi-a placut foarte mult cum aratau. Asa ca m-am hotarat sa incerc reteta. Sunt usor de facut, sunt delicioase si de efect pentru o masa festiva.
Sper ca Miha nu se va supara daca voi detalia si eu reteta aici:
200 gr ciocolata (eu am cu alune maruntite)
100 gr. unt
4 linguri zahar tos
2 oua
1 pahar si jumatate cu faina
2 linguri cacao
1/2 pliculet praf de copt
zahar pudra cam 3/4 pahar
arome (vanilie, rom) Eu am folosit esenta de migdale
Din aceasta compozitie eu am facut aproximativ 50 de fursecuri (54 mai precis)
Intr-o craticioara, pe foc foarte mic, se topeste ciocolata rupta bucatele mici si untul. Se ia de pe foc si se adauga zaharul tos, amestecand bine cu o lingura pana se topeste.
Cand s-a mai racorit ciocolata, se pun si cele doua oua, pe rand, batand bine cu telul dupa fiecare ou, pana la omogenizarea completa. Se adauga esenta de migdale.
Intr-un castron se cern faina, cacaoa si praful de copt. Peste amestecul uscat se toarna crema de ciocolata si se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn.
Acoperim castronul cu o folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa aceasta perioada, coca s-a intarit destul cat sa putem forma cu mana bilute pe care le trecem usor prin zahar pudra, lasand zaharul in strat gros pe fiecare biluta.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau la cuptor, la foc mediu pentru 15 minute. Ele vor creste frumos, vor crapa putin la suprafata, dar zaharul va ramane in strat subtire pe suprafata lor.
La exterior sunt usor crocante, iar la interior pufoase.