Fursecuri Cu Ciocolata "truffle"
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
INGREDIENTE: (pentru aprox. 48 de bucati)
200 gr ciocolata amaruie (am pus Primola cu 55% cacao)
50 gr unt (am pus margarina)
100 gr zahar tos
2 oua
200 gr faina
1 pliculet praf de copt (10 gr.)
1 fiola esenta de rom (migdale, vanilie)
100 gr zahar pudra pentru pudrat
PREPARARE:
Untul (sau margarina) si ciocolata rupta bucati se pun intr-un vas pe baie de abur si se amesteca in continuu pana se topeste toata ciocolata uniform. Se lasa apoi sa se raceasca putin. In acest timp se bat ouale cu zaharul tos pana se topeste tot zaharul. Se adauga esenta de rom si ciocolata calduta amestecand repede cu telul pana se omogenizeaza bine tot amestecul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in compozitia de fursecuri. Va rezulta o crema mai groasa care se acopera cu o folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit se modeleaza bilute de marimea unei nuci care se tavalesc bine in zaharul pudra (trebuie sa fie acoperite cu un strat mai gros de zahar pudra), apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cca. 4 cm intre ele pentru ca vor mai creste in timpul coptului. Se introduc in cuptorul incins pentru 9-10 minute (NU MAI MULT) la foc potrivit. Dupa ce se scot din cuptor fursecurile se lasa in tava cateva minute dupa care se scot pe un platou. La inceput fursecurile vor fi moi, dar se vor mai intari dupa ce se racesc.
Sunt ciocolatoase, fragede si buneeeeeee.....
sursa: Barbat La Cratita