Fursecuri Ciuperci
Sursa Fursecuri Ciuperci
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru aluat:
- o margarina
- 2 oua
- 6 linguri de zahar
- 1/2 praf de copt ( sau o lingurita mica de amoniac stinsa cu otet)
- faina cat cuprinde
- nuca macinata sau nuca de cocos
Pentru glazura:
- 6 linguri zahar,
- 3 linguri apa,
- 1 lingura cacao
- unt cat o nuca
Mod de preparare:
Amestecam toate ingredientele si formam o coca. Din coca obtinuta facem cordoane rotunde care apoi le taiem la dimensiunea dorita si le punem in tava.O margine a bastonaselor le apasam cu furculita sa se faca model. Dupa coacere se lipesc doua cate doua cu dulceata. La capatul cu model se dau prin glazura si apoi prin nuca macinata.
Pentru a face glazura procedam astfel: punem la fiert zaharul cu apa, dupa ce se topeste zaharul adaugam cacaoa si apoi untul.