Fursecuri Arabesti
Sursa fursecuri arabesti
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE(40 buc)
1 ou intreg
1 galbenus de ou
1 lingurade apa
120 ml ulei
120 g zahar
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
300 g faina
Pentru finsiaj:
dulceata de caise
150 g nuca de cocos
mod de preparare:
Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia.Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela.Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute si se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta una dealta intrucat cresc la copt.
Se coc in cuptor preincalzit la 170 - 180 grade cca. 5-6 min.Fursecurile nu trebuiesa se rumeneasca ci sa fie palide, albicioase si putin crapate deasupra.dupa ce se racesc fursecurike se trec prin dulceata incalzita si apoi prin nuca de cocos.Sunt foarte bune a doua zi dupa ce se inmoaie de la dulceata.La aspect seamana cu bomboanele rafaelo.
SURSA