contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Arabesti Cu Nuca De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Dragilor, va dedicam, cu toata dragostea, aceste mici minunatii dulci :P ...pentru faptul ca nu obositi sa ne aratati cat ne indragiti!!!
...cu una, doua din astea m-am gandit ca se vor mai dezmorti degetelele alea magice care apasa zilnic pe "votati", hihi, la concursul bucatarasilor, cu link direct, aici:


...pentru ca noi (de fapt, mai mult Bogdi :P) sa se bucure ca melcisorii lui au avut asa un succes :)
Momentan, sintem pe locul 1...si asta datorita voua, asa ca multi, multi pupici tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediente:
- 3 oua
- 1 pahar ulei
- 1 pahar zahar
- 1 pliculet praf de copt (10 g.)
- 1 pliculet zahar vanilat
- 400 g. faina
- 1 borcan de gem sau dulceata de caise ori gutui :P
- 250 g. nuca de cocos
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, trecute printr-o sita (aluatul este lipicios). Lasati compozitia la rece pentru minim 2, 3 ore sau chiar peste noapte.
Formati apoi, cu mainile unse cu ulei (desi s-ar putea sa nu fie neaparat nevoie sa faceti asta, aluatul fiind deja "uns" :P)...bilute mici (un pic mai mici decat o nuca :P) care se coc, in cuptorul preincalzit, aproximativ 10 minute la 170 grade (foc mic spre potrivit :D)


Scoateti-le pe un un gratar, sau un platou, la racit:


Pana eu mi-am pregatit celelalte ingrediente, Cipi s-a jucat putin cu fursecurile, semn ca s-ar putea sa il fi prins si pe el "microbul" :)))))))


Se incalzeste gemul cu 2, 3 linguri de apa. Daca contine bucati de fructe, cum a avut dulceata mea de gutui...ultimul borcan, aici in poza :))


...pasirati-l cu ajutorul mixerului de mana (daca nu aveti unul, treceti-l printr-o sita)

 


Fursecurile se dau prin gem sau dulceata si se lasa 2, 3 minute sa stea:


...apoi se dau prin nuca de cocos:


Dupa coacere sint tari, insa dupa ce le dati prin gem devin fragede.
Cu mare drag, pentru voi :)

A doua zi sint si mai gustoase, mai ales daca le tineti intr-o cutie speciala pentru fursecuri, devenind si mai fragede ;)
Din experienta altor fete care au incercat aceste mici minunatii, va impartasesc inca o idee delicioasa de "impachetare" a fursecurilor:
- se pot da prin orice fel de gem (eu data viitoare am sa le dau prin gem de corcoduse :P), se lasa la uscat 10-15 minute si-apoi se acopera cu ciocolata de lapte, topita, si se orneaza cu ciocolata alba, topita, in dare (multumiri Nicoletei ;) )

Reteta preluata de la Andreea fr.


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com