Fursecuri Arabesti Cu Nuca De Cocos
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Dragilor, va dedicam, cu toata dragostea, aceste mici minunatii dulci :P ...pentru faptul ca nu obositi sa ne aratati cat ne indragiti!!!
...cu una, doua din astea m-am gandit ca se vor mai dezmorti degetelele alea magice care apasa zilnic pe "votati", hihi, la concursul bucatarasilor, cu link direct, aici:
...pentru ca noi (de fapt, mai mult Bogdi :P) sa se bucure ca melcisorii lui au avut asa un succes :)
Momentan, sintem pe locul 1...si asta datorita voua, asa ca multi, multi pupici tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediente:
- 3 oua
- 1 pahar ulei
- 1 pahar zahar
- 1 pliculet praf de copt (10 g.)
- 1 pliculet zahar vanilat
- 400 g. faina
- 1 borcan de gem sau dulceata de caise ori gutui :P
- 250 g. nuca de cocos
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, trecute printr-o sita (aluatul este lipicios). Lasati compozitia la rece pentru minim 2, 3 ore sau chiar peste noapte.
Formati apoi, cu mainile unse cu ulei (desi s-ar putea sa nu fie neaparat nevoie sa faceti asta, aluatul fiind deja "uns" :P)...bilute mici (un pic mai mici decat o nuca :P) care se coc, in cuptorul preincalzit, aproximativ 10 minute la 170 grade (foc mic spre potrivit :D)
Scoateti-le pe un un gratar, sau un platou, la racit:
Pana eu mi-am pregatit celelalte ingrediente, Cipi s-a jucat putin cu fursecurile, semn ca s-ar putea sa il fi prins si pe el "microbul" :)))))))
Se incalzeste gemul cu 2, 3 linguri de apa. Daca contine bucati de fructe, cum a avut dulceata mea de gutui...ultimul borcan, aici in poza :))
...pasirati-l cu ajutorul mixerului de mana (daca nu aveti unul, treceti-l printr-o sita)
Fursecurile se dau prin gem sau dulceata si se lasa 2, 3 minute sa stea:
...apoi se dau prin nuca de cocos:
Dupa coacere sint tari, insa dupa ce le dati prin gem devin fragede.
Cu mare drag, pentru voi :)
Reteta preluata de la Andreea fr.