Furnici In Copac
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Am mancat acest fel de mancare,prima data acum vreo 2-3 ani,la o carciuma chinezeasca din apropierea strazii Eminescu si mi-a placut.Am gasit eu la vremea aceea o reteta aproximativa,pe internet,care nu m-a satisfacut la gust ,nu avea gustul celei pe care am mancat-o,asa ca am mai adaugat una alta(dupa cum vazusem eu in meniu, ca ar contine) si ,pana la urma a iesit ce va prezint eu acuma.Rezultatul seamana cu ce am mancat atunci si alta data,atata doar ca eu i-am adaugat mai multa iuteala,pentu ca noua asa ne place.
INGREDIENTE:
-300 g fidea de orez
-300 g carn de vita tocata
-1 ceapa tocata
-2 catei de usturoi zdrobiti
-1 lg ghimbir macinat
-1 ardei iute
-3 Lg sos de soia
-1/2 lg sos de peste sau stridii (eu asta am pus ca asta aveam)
-1 Lg otet din vin de orez (se poate inlocui cu otet de mere,deci un otet mai putin acru)
-sare (daca mai e nevoie ),piper
MOD DE PREPARARE:
-ceapa, usturoiul,ardeiul iute se calesc in putin ulei
-se adauga apoi carnea si se amesteca a foc viu,amestecand mereu.Cand apa lasata a scazut se adauga mirodeniile:sosul de soia,sosul de peste,ghimbirul,piperul si otetul la sfarsit.
-intretimp pregatiti fideaua dupa indicatiile de pe ambalaj.Va sfatuiesc sa le muiati in apa fierbinte nu in apa rece,pentru ca practic ei nu mai suporta nici o pregatire termica.
-se amesteca fideaua cu carnea si se lasa 5 minute sa se odihneasca .
-POFTA BUNA !