contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fundite Cu Gem De Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aveti copii ?! eu da... Va aduceti aminte de bombonele pe care le puneam in bradut cind eram mici ??? (poate se mai pun si acum, dar aici n-am vazut) , atunci preparati ceva rapid si pe gustul plozilor din dotare (garantez ca au avut succes si la colegele de la scoala)... adica bisss...

Aveti nevoie doar de citeva ingrediente:

  • un pachet aluat frantuzesc (de preferat proaspat... al meu a fost de la congelator si nu prea mi-a placut cum s-a "umflat in pene"
  • gem de piersici 
  • 3-4 biscuiti uscati
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, intindem foaia de aluat pe masa, taiem cu ruleta dreptunghiuri, umplem cu gem de piersici (fiecare pune ce vrea) in care am dat prin razatoare biscuitii ca sa nu iasa compozitia din fundite, invirtim frumos aluatul iar capetele le rasucim exact ca la bomboane... una intr-o parte, iar cealalta in cealalta parte, ati priceput da ?! Daca nu, va povestesc altadata, ca acum mi-e somn...


Puteti sa rasuciti capetele,  mai mult decit am facut eu in poza de mai sus...
Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 de grade) si lasati cit doriti si cit potfiti sa le vedeti de rumenite...
Voila... funditele sint gata, daca doriti puteti sa presarati un pic de zahar praf... , ca si cum ar fi nins peste ele...