Fun & Grill
articol scris de radupopovici blog reteteleluiradu.ro
Petreceţi un sfârşit de săptămână culinar, alături de mine şi de alţi pasionaţi ai gătitului, la Casa “Mara”, din Slănic, judeţul Prahova. Sunteţi poftiţi nu doar la mâncat şi băut, ci şi la povestit despre călătorii pe meleaguri exotice, arome şi gusturi rare, şi la gătit lucruri deosebite.
Vă vor fi dezvăluite reţete de marinade aromate, sosuri deosebite şi reţete delicioase; plus câteva dintre micile mele secrete culinare. Mai mult, veţi avea şansa de a vedea la lucru şi chiar de a lucra cu unul dintre grătarele extrem de performante şi de versatile care se găsesc pe piaţa noastră.
Vreau să ieşiţi din oraş câteva zile, să cunoaşteţi oameni noi şi să mâncaţi – ba chiar să gătiţi – lucruri deosebite.
Am scăpat de iarnă şi de necazurile aferente (înzăpeziri, ţevi îngheţate etc.); am scăpat de cheltuielile mari legate de încălzire; grădina mare pe care o avem la dispoziţie poate fi mai uşor folosită; vom avea parte de soare, de vreme blândă şi de mirosul proaspăt al primăverii. Adăugaţi la toate acestea comeseni interesanţi şi gazde amabile, dispuse şi capabile să vă facă să vă simţiţi excelent.
Haideţi să vă dau toate detaliile:
Data de desfăşurare: 30 martie – 1 aprilie 2012.
Cazare: camere semi-rustice, dotate cu paturi duble şi baie separată, confortabile, cu încălzire, apă caldă, internet şi televizor.
Program:
Vineri, 30 martie 2012
după ora 12:00 – Sosirea şi cazarea la Casa „Mara”
ora 21:00 – cină asiatică şi poveşti culinare despre Bangkok şi Thailanda.
Sâmbătă, 31 martie 2012
între orele 9:00-11:00 – micul dejun
11:00 – 14:00 – tur al staţiunii Slănic, cu oprire la Baia Baciului, Muzeul Sării şi la Salină, cea mai mare din Europa
14:00 – 15:00 – timp la dispoziţia dvs.
15:00 – 16:00 – degustare de condimente: răsfăţaţi-vă cu „dulce-de-iute” şi „arde-iute”, servite alături de carne, legume şi brânzeturi
17:00 – 18:30 – timp la dispoziţia dvs.
18:30 – 21:00 – cină „mediterasia”: preparate mediteraneene şi asiatice, fiecare cu povestea sa / atelier de gătit
21:00 – 24:00 – dans, discuţii şi ce mai doriţi dvs.
Duninică, 1 aprilie 2012
între orele 9:00-11:00 – micul dejun
după 11:00 – timp la dispoziţia dvs.
Cost: 375 lei / persoană
Înscriere: înscrierea presupune achitarea a 200 lei din preţul evenimentului. Această sumă este nerambursabilă în cazul în care vă răzgândiţi cu mai puţin de 5 zile înainte de eveniment; trebuie să înţelegeţi că se reţin camere şi se fac cheltuieli importante legate de aprovizionare, personal şi logistică. Cei care doresc să se înscrie sunt rugaţi să mă contacteze pe adresa de e-mail: radu56p[arond]yahoo.com, pentru a primi toate detaliile necesare.
Meniu:
- cină asiatică
salată asiatică de legume
curry thailandez de pui cu lapte de cocos
banane prăjite cu cocos şi caramel
orez fiert
pâine
cafea
apa carbogazoasă şi plată
- mic dejun
oua fierte
şuncă
unt
caşcaval
miere, gem, dulceata
pâine
cafea
ceai
apa
- cină „mediterasia”
bruschetta
rulouri de vinete cu ricotta şi coulis de roşii
frigărui de pui asiatice cu trei sosuri
muşchiuleţ în foetaj cu ierburi aromate
frigărui de fructe cu sos de smântână şi lapte de cocos
salsa de legume (roşii, castraveţi, ardei graşi, ceapă roşie, ierburi aromate, vinegretă)
murături asortate
pâine
vin fiert
apa
cafea
ceai
Nota 1: puteţi cumpăra vinul casei, alb şi roşu, ambele seci, la preţul de 10 lei/litru şi coniac la preţul de 50 lei/litru. Bineînţeles, nu vă împiedică nimeni să veniţi şi cu băutura proprie.
Nota 2: este posibil ca în meniu să apară unele modificări de ultim moment, din cauza imposibilităţii de a găsi în mod permanent unele dintre alimente, ca şi dificultăţii de a le obţine la o calitate constantă.