Fudge De Ciocolata Infailibil
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Reteta de azi are, vag, alta textura decat prima reteta de fudge incercata. Pentru ca o tin in frigider, se intareste binisor, deci ideal ar fi de scos la temperatura camerei cu 20-30 de minute inainte de a o degusta :)
o cutie de lapte condensat (300ml) + 300g ciocolata de menaj amaruie (ori semi-dulce daca va place mai dulce)+ 75g nuci coapte si macinate grosier. Gata! :)
- se infierbanta laptele condensat, apoi se trage de pe foc si se adauga imediat ciocolata, maruntita
- se amesteca incontinuu, pana se topeste ciocolata
- se lasa 5 minute deoparte si se amesteca pentru 3 minute cu un mixer
*la pasul acesta puteti adauga o lingurita de esenta de vanilie/rom
- se adauga nucile si toarna toata compozitia intr-o forma de 20x20 cm (sau mai mica) unsa in prealabil cu putin ulei
Nu stiu cat tine in frigider (pt ca este o reteta nou incercata :) ) insa, tinand cont de ingrediente si nefiind un desert care se consuma in 2-3 zile as zice ca macar 2 luni, sta bine merci la racoare.