Fudge Cu Ciocolata Si Nuci
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este in cups, am s-o afisez asa si daca folositi un pahar ca masura pastrati, va rog, proportiile :) Desi extrem de dulce pt mine, gustul este tare fain.
1 cup zahar alb + 1 cup zahar brun + 1 cup frisca + 1/2 cup unt + un varf de cutit de sare + 1/4 sirop de porumb alb -are consistenta mierii, nu si gustul, gustul e destul de fad, cred ca este adaugat pt a da cremozitate (sac!) compozitiei- + 1/2 cup ciocolata semi-dulce + un pumn de miez de nuca + 2 lingurite vanilie si facultativ, putina esenta de rom.
- cele 2 feluri de zahar, frisca, siropul de porumb si sarea se pun pe foc intr-o cratita
- se amesteca incontinuu si de cand incepe sa fiarba in aproximativ 7 minute ar trebui sa obtineti o biluta moale de fudge atunci cand picurati putina compozitie intr-un pahar cu apa rece. Daca nu se formeaza biluta mai lasati pe foc, amestecand incetinel. Compozitia capata un aspect matasos, lucios.
- se lasa la racit 10 minute dupa care se adauga si bobitele de ciocolata si se amesteca incontinuu
- compozitia ar trebui sa se ingroase binisor (la mine nu s-a intamplat chiar asa :)), asa ca adaugati nucile si turnati intr-o forma bine unsa cu unt. Nu folositi o forma mare, pt ca nu se obtine o cantitate mare.
- se lasa la rece pana se intareste apoi se taie in cuburi mici, cu un cutit inmuiat in apa fierbinte
- am trecut cu jetul de apa fierbinte si pe fundul formei de yena pt ca nu se dezlipeau pe cat de repede imi doream, drept este si ca n-am avut rabdare sa se intareasca bine.
Taina:
compozitia am dat-o la congelator pt 15 minute, apoi am amestecat putin cu lingura si i-am facut valurele (total ne-obligatorii ) apoi am mai lasat in congelator 30 de minute pana sa-l tai.
Ideal ar fi sa-l pregatiti seara si sa-l lasati in pace ( nu cum am facut eu) la rece pana a 2-a zi.
Pe mine insa, ursitoarele nu m-au daruit cu rabdare :))