contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fudge Cu Carob Si Unt De Migdale/arahide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

fudge

Pentru o buna bucata de timp voi da uitarii ciocolata si cacaoa (datorita alaptarii), motiv pentru care se cere un inlocuitor decent. Iar carobul (sau roscovele) este cea mai buna alegere.

Reteta de fata este geniala! Este una dintre putinele retete in care ador carobul. Fudge-ul rezultat este unul cremos, aromat si usor lipicios. Untul de migdale (eu l-am inlocuit cu unt de arahide crocant) din compozitie il face sa fie atat de special. Si unde mai pui ca este gata in fix 5 minute (fara timpul de asteptare pt a se intari).

Fudge cu carob si unt de migdale/arahide (reteta Sarma Melngailis)

  • 2 cani unt de migdale sau unt de arahide
  • 1/4 cana pudra de carob cernuta
  • 1/2 cana + 2 lg sirop de artar (de la magazinul “dm”)
  • 1 lg unt de cocos lichefiat (adica lasat pe calorifer sa se topeasca)
  • 1/2 l-ta sare

Se amesteca toate intr-un bol, se pune hartie de copt intr-o tava de dimensiuni mici si se da la congelator pana la intarire. Se consuma direct din tava, cat ce il scoateti din congelator, altfel se topeste rapid.


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com