Fudge Cu Carob Si Unt De Migdale/arahide
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Pentru o buna bucata de timp voi da uitarii ciocolata si cacaoa (datorita alaptarii), motiv pentru care se cere un inlocuitor decent. Iar carobul (sau roscovele) este cea mai buna alegere.
Reteta de fata este geniala! Este una dintre putinele retete in care ador carobul. Fudge-ul rezultat este unul cremos, aromat si usor lipicios. Untul de migdale (eu l-am inlocuit cu unt de arahide crocant) din compozitie il face sa fie atat de special. Si unde mai pui ca este gata in fix 5 minute (fara timpul de asteptare pt a se intari).
Fudge cu carob si unt de migdale/arahide (reteta Sarma Melngailis)
-
2 cani unt de migdale sau unt de arahide
-
1/4 cana pudra de carob cernuta
-
1/2 cana + 2 lg sirop de artar (de la magazinul “dm”)
-
1 lg unt de cocos lichefiat (adica lasat pe calorifer sa se topeasca)
-
1/2 l-ta sare
Se amesteca toate intr-un bol, se pune hartie de copt intr-o tava de dimensiuni mici si se da la congelator pana la intarire. Se consuma direct din tava, cat ce il scoateti din congelator, altfel se topeste rapid.