Frunze De Vita De Vie In Saramura
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
De ceva vreme am inceput lucrul pentru camara de iarna. Da, da, da ne pregatim de iernat. Ca iarna-i grea, omatu-i mare, iar camara-i plina tare. Asa ca dragilor, la iarna avem ce pune pe masa si pe blog :))
Astazi va zic doar ca vreo 3 ore am scos samburi din visine, eco, pe care tocmai le transformam in dulceata. Si mai zic: cine vrea dulceata, pe bune acum :P, cine vrea dulceata de visine doar sa zica si albinutza va aduce cea mai buna dulceata de visine, eco, fara conservanti si gelifianti, fara adaos de apa sucuri si ale timpenii... doar fructe!
Dar revenind la postarea de azi, am pregatit vita de vie conservata in saramura pentru sarmalutele delicioase din iarna.
Asadar ingrediente:
- frunze de vita de vie foarte tinere
- 500 grsare grunjoasa
- 2 litri apa
- cateva frunze de marar verde
Spalati bine frunzele de vita de vie. Intr-o cratita puneti apa si sarea grunjoasa, cam 500 gr la 2 litri de apa rece. Cand coloteste puneti frunzele de vita de vie, pe rand si opariti-le pret de 2-3 secunde.
Scoateti-le si suprapuneti cate 10 frunze de vita de vie. Puneti in mijloc o crengura de marar verde si rulati strans.
Asezati rulourile in borcane. Turnati deasupra saramura.
Infiletati borcanele si pastrati-le la loc intunecos si racoros.
Le folositi la sarmalute. S-aveti iarna usoara!