Fructe De Mare Marinate In Lamaie Si Usturoi Cu Pasta Marinara
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am observat ca, la unele restaurante, mancarurile din meniu au niste denumiri lungi si sofisticate, de zici ca ingredientele sunt aduse de pe luna. Si cand le mananci iti dai seama ca de fapt e branza cu praz! Si aia veche de o saptamana. :D
Reteta mea are intr-adevar un nume lung, dar este o minunatie. Pe cuvant! Am gasit-o pe blogul Claudiei si nu m-am putut abtine sa n-o incerc. Si am avut dreptate.
Pentru 3 portii
- 15 creveti decorticati
- 300 g inele calamar
- 3 bete frigarui
- 700 ml suc de rosii (sau 8 rosii mari)
- 2 linguri busuioc proaspat, tocat (sau 2 lingurite uscat)
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 lingurite oregano, uscat
- 10 catei mici de usturoi
- 3 linguri zeama de lamaie
- 100 ml vin alb
- 150 ml ulei de masline extravergine
- sare, piper, chilli (sau ardei iute uscat) dupa gust
- paste fierte
Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarnamarinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si pestenoapte).
Pentru sos pune uleiul la incins intr-o tigaie mare, adauga restulde usturoi, tocat marunt si prajeste usor . Adauga sucul de rosii (saurosiile date prin blender), ierburile aromate si fierbe 10 minute (dacafolosesti rosii proaspete fierbe 1/2 ora). Adauga inelele de calamar sifierbe 10 minute (pana devin moi). Adauga restul de vin si lasa 5minute. Potriveste de sare si piper.
Sosul e facut din rosii fara pesticide (de asta vara). Nu i-am pus nici un colorant sa iasa asa de rosu. :)))Incalzeste cuptorul la 225C. Pune frigaruile de creveti pe gratar, cu o tavadedesupt, la nivelul superior. Lasa 5 minute pe o parte si inca 2 pecealalta parte.
Pune pastele intr-o farfurie, sosul de rosii deasupra si crevetii alaturi. Pofta buna.