Fructe Confiate: Portocala, Limeta & Grapefruit
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
5 lime + 5 portocale + 5 grapefruit
1 lgt sare
1,25 kg zahar+ 1 litru apa rece
Spalam bine fructele. Eu le-am pulverizat cu Fruit & vegetable wash – de la Plafar le-am lasat cateva minute, cat sa se dizolve eventualele pesticide, mizerii, apoi le-am spalat bine. Le taiem in jumatate, stoarcem sucul si-l bem cu nesat, facem o cura de vitamina C, apoi punem cojile intr-un vas, le acoperim cu apa rece si presaram cu lingurita de sare. Le lasam asa, complet imersate, 24 de ore.
A doua zi, aruncam apa sarata, punem cojile intr-un vas, acoperim cu apa rece, dam apa in clocot, apoi lasam sa fiarba, la foc mic, acoperind vasul, aproximativ 3 ore. Coaja fructelor trebuie sa fie foarte moale. Scurgem fructele, aruncam apa, folosind o lingurita indepartam orice urma de pulpa de fruct sau eventuale membrane, dar pastram partea alba a fructului.
Taiem cojile de portocala, lime si grapefruit in forma dorita. Intre timp, dam in clocot 1 litru de apa si adaugam zaharul. Cand zaharul e dizolvat, adaugam coaja de fructe si lasam la fiarba la foc mic 60 – 70 de minute. Cojile de fructe trebuie sa devina confiate, transparente, iar lichidul sa devina un sirop dens.
Punem fructele in borcane sterilizate, punem capacul, apoi le lasam sa se raceasca infofolite. Le pastram intr-un loc racoros.
Delicios de aromate ♥
©2011 Delicioasa. All Rights Reserved.
.