Fructe Confiate în Sos De Ciocolată și Fistic

articol scris de radu_mailat blog bucatarialuiradumailat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
300 grame de fructe confiate (caise, curmale, prune afumate, smochine), 100 grame de ciocolată albă, un cub de unt, 50 grame fistic tocat, 50 grame migdale tocate.
Mod de preparare:
Ciocolata se topește pe baie de abur. Când e topită se adaugă untul și se omogenizează. Fructele confiate se trec cu un capăt prin ciocolata topită, apoi prin fisticul sau migdalele tocate mărunt. Se așează pe o folie de aluminiu și se lasă să se răcească.
Tips: Cei care doresc ceva dulce, dar țin post, pot înlocui ciocolata și untul cu un amestec din 50 grame margarină topită în care se toarnă 150 grame de zahăr pudră.