Frittata Cu Cartofi
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Din Barcelona la Milano
Şi de acolo inapoi
La dejun mănânci frittata.
„Omletă” îi spunem noi.
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1):
- 4 oua
- 1 cartof
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- sare, piper dupa gust
- ulei de masline
- optional 100 gr cascaval razuit
Plan de lucru:
- Curatam cartoful, apoi il taiem rondele. Prajim rondelele in uleiul de masline pe ambele parti (pozele 2 si 3). Intre timp batem cele 4 oua si le amestecam cu ceapa verde si mararul tocate marunt. Adaugm condimente: sare, piper. (poza 4).
- Cand cartofii sunt rumeniti, adaugam amestecul de oua (poza 5). Lasam pe foc circa 2 minute , apoi dam la cuptorul incalzit la 170 grade pentru 10 minute (poza 6). Scoatem frittata si adaugam cascavalul razuit (poza 7).
- Mai lasam la cuptor pentru cateva minute, cat sa se topeasca cascavalul (poza 8 )
- Pofta buna!(poza 9).
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 6 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A1. Aperitive