Frittata Cu Cartofi, Porumb Si Ardei
articol scris de Dulceata_de_trandafi blog dulceatadetrandafiri.blogspot.com
Cunoscuta in Italia sub aceasta denumire, frittata este un fel de echivalent al omletei noastre insa mult mai asemanatoare cu quiche-ul frantuzesc. Foarte potrivita pentru micul-dejun, se poate servi calda dar si rece, alaturi de o salata. Ti-o recomand in locul clasicei omlete de weekend, este mult mai bogata in ingrediente si arome.
Pentru 4 portii am folosit:
- 5 oua
- 3 cartofi mai degraba mici
- 1 ardei gras rosu
- o ceapa
- 2-3 linguri de ulei
- o legatura de patrunjel
- 3 linguri de porumb
- o lingura de parmezan ras
- sare, piper
Cartofii se feliaza subtire, ca sa se patrunda usor. Ardeiul se taie cubulete, patrunjelul se toaca marunt, ceapa se taie solzisori. Intr-o oala pui la fiert cartofii si ardeiul gras, aproximativ 15 minute, pana poti strapunge cartoful cu o furculita. Se scot cu o spumiera si se pun alaturi. Intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul, se pune ceapa la calit. Cand a devenit sticloasa, se pun peste ea cartofii, morcovii si porumbul si se calesc impreuna inca 2-3 min. Ouale se bat cu patrunjelul, sarea si piperul. Se scot, tot cu o spumiera, legumele din tigaie, se pun peste oua si apoi se toarna totul la loc in tigaie. Se mai tine pe foc 2-3 min, amestecand. Apoi se toarna totul intr-o forma, se presara parmezanul si va merge la cuptorul preincalzit, pe un rand mai sus de mijloc, la 180 de grade pentru 10-15 min sau pana arata bine inchegata. Pare complicata toata tevatura dintr-o oala in alta insa doar pare :) .