Frittata Con Zucchini (omleta Cu Dovlecel)
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum va dati seama, tot de la mama Italia a venit si ideea pentru aceasta omleta. Curiozitatea este ca acolo, nu este considerata nicidecum o mancare banala ca la noi pe post de mic dejun, ci este o delicatesa, care de multe ori se poate intalni si in meniurile cele mai sofisticate.
Ingrediente pentru o portie:
- 9 felii dovlecel
- 4 felii salam
- o ceapa rondele
- 2 oua
- sare
- piper
- ulei
Prajim in ulei dovleceii, salamul si ceapa (aceasta oa daugam ultima ca sa n-o ardem). Batem ouale bine cu sare si piper, le turnam in tigaie.(daca vrem sa obtinem o textura umflata si pufoasa, batem albusurile separat pana obtinm o spuma, apoi amestecam cu galbenusurile. ) Lasam al foc mic sa se bine. Il intoarcem cu o paleta ca sa nu rupem omleta. Pentru a evita ruperea omletei, este de preferat o tigaie cu diametrul mai mic, astfel ea devine mai groasa, deasemenea pentru a se coace mai bine si a nu se arde, putem sa ii punem capacul 2 minute.
Neaparat servim cu muraturi sau salata de sezon. Pofta mare la un mic dejun copios!