Fripturica Si Cartofei, Doua Portii La Cinci Lei
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Dupa cum va imaginati, nu e vorba de o reteta in adevaratul sens al cuvantului, ci de o poveste despre cumparaciuni.
Pentru ca, vrand nevrand, am ajuns la cumparaturi sambata, cand nici dusmanii nu i-as trimite, stiu, e normal sa fie aglomerat, multi nu au vreme in timpul saptamanii de aprovizionare.
Dar astia de la supermarket profita si in final de saptamana, canci oferte, ma rog, e mai naspa ca in rest, de luni pana vineri, adica.
Oricum, ca sa incep cu o cumparaciune, am luat cele mai naspa rosii pe care le-am mancat de nu mai stiu cand incoace, am luat doua bucati, special pentru salata de vinete, pentru ca acasa, imi place ca acasa, mancare ca la mama, vorba aia. Asa rosii cauciucate, nu am vazut, paguba mica, 70 de bani, dar orisicat. Salata, ieftin, din congelator.
Sa nu avem vorbe la proces, sunt complet de acord cu educarea consumatorului de local in cele mai nebanuite directii, dar acasa, mananc precum acasa (si sigur nu numai eu) si imi place la nebunie salata de vinete cu maioneza, ceapa si putin usturoi (cum imi place si cea de boeuf si ciorba de burta si … friptura cu cartofi).
Cat despre ce voiam sa va povestesc, imi cam cade mana sa dau pe carne, e scumpa, daca nu prinzi la oferta sau congelate, mai o gaina, mai un bulan de curcan, nu prea dau. Eu cautam scaricica, dar iaca, baietii de la Auchan s-au gandit ca unii nu stau bine cu finantele si vor doar asa, de o pofta si au facut pachetele cu feliute mici, mici. Am gasit o ceaga si un cotlet, adica doua feliute.
Nu o luati ca pe o reteta, dar le-am facut a la lene, la cuptor, cu niste ceapa si usturoi verde, ardei iute, ceap adeshidratata, sare, piper, bere, basta, pa si pusi Romania, vorba celor de la Fara zahar.
O felie a fost cam 1,7 lei, cealalta 2 si putin, deci 4 lei.
E si cum ma feream eu de lovituri la gioale aduse de carucioare, ca in weekend se merge la cumparaturi in grup compact, imi cad ochii pe o frumusete de cartofi noi. Mai mari, mai mici, de import, fireste, dar tare frumosi. Mi-am ales unii mici mici, pe care i-am bagat in punga, fix un leu au fost.
I-am fiert putin, pe urma i-am tras la tigaie si fierbinti i-am amestecat cu ceapa si usturoi, ca sa fiu in ton cu friptura, plus fulgi ed ardei iute, sare si cubulete de rosie, daca nu are gust, macar da culoare.
Opt bucati, un leu.
Si iaca asa, daca nu pun ce aveam prin frigder, mi-au iesit doua portii (o felie de carne plus patru cartofi) la aproximativ cinci lei cheltuiti azi, ca sa zic asa, ca doar nu pun gazul, lumina, apa, ce mai e in zona, efectiv fix ce am cumparat.
Stiu ca mama nu le facea asa, dar tot amintiri din copilarie se cheama. Ce am uitat sa pun cartofilor, e marar. A, doua portii de oameni care mananca precum noi, puteti sa o luati ca pe o portie de om care mananca mult, dar tot bine iese la pret. Centura neagra la cumparaturi :D
rororo