Friptura La Gratar
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
O sa va explic pe parcurs de ce se numeste asa “reteta”. Tot povestind cu drupu, mai nene, mi se facu o pohta de slana a la Cluj, din aia buna, crocanta, bine coapta. Dauneaza, stiu, asa ca am taiat doua feliute miiici mici (bag mana in foc ca is de la Orsova, ca deja le deosebesc dupa gust, dar la fel de bune, asa ca nu conteaza). Si cartofi si ou si ciolomada. Lene mare, cartofi nu poate curata al batrn cu mana in ghips, asa ca …
No amu ce sa fac, am pus firicelele de slana pe tabla (de teflon, ce pana noastra, cand o sa am casa si sloucuc le pun la sloucuc), in ce au lasat am fript un ou, am reusit sa recuperez niste ciolomada de la Pasha (toti se dau la ea, trebuie facuta o ambuscada, sa i-o furam pe toata) si niste muraciuni tot de la el, dar lasate in zeama pitzi de la Doina plus doua felii de carnat uscat de la sexy x.
Daca asta nu e viata, nimic nu e. A, da, mult piper.
Pita am rupt-o, e din aia ieftina, de un leu, pentru vrabii, merge.
Acum sa va zic si reteta. Ies cu jivina, ca de and cu marea evadare nu o mai las singura. Maxim cu Pufu. Pufu e un cutz, dar imi e jena sa il pozez, na. Afara, namete, iaca, vecinu’ nici nu a cules strugurii.
Pornesc rabla (cam greu), dau la zapada (cam greu), ma duc in casa dupa un tutun (cam alene) mai trag o poza ca mi s-a parut dragut, cactus versus zapada.
Mai si mirosea asa fain in casa, a friptura la gratar, ma gandii, or face vecinii. Da imi ploua in sucurile gastrice. E, aia e, oi manca la crasma, vad eu. Iarasi ies, iarasi dezapezesc, vin dupa matura, mirosul era fabulos. O, da super, deja eram invidioasa pe cine mananaca asa o friptura buna la 7 dimineata.
Vad istericele, pac, poza.
Stau la gargara cu vecinii, adun potaia, vin, mirosul se schimbase in friptura foarte bine fripta. Sa lesin.
Acum reteta: bunica m-a invatat ca la cateva zile, daca faci mancare pe o saptamana, sa clocotesti odata oala, apoi sa o lasi la rece. Eu am pus oala de ciorba la clocotit si am uitat. A ramas in urma un fel de friptura arsa cu cartofi prajiti. Dar de mirosit, miroase bine.
rororo