Friptura Inabusita De Porc
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragilor, azi v-am adus ceva mai consistent, vorba unei prietene. Deci ce ziceti de o friptura
inabusita de porcovan? Suculenta, frageda si aromata, dar sa nu para ca o laud eu Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- 200 ml vin rosu
- 2 lgt miere
- 1 lgt otet din vin rosu
- 1 lgt ierburi de Provence
- 1 lgt boia de ardei dulce
- 3 foi de dafin
- 3 morcovi potriviti (curatati)
- 1 ceapa galbena (curatata)
- 1 salota (curatata)
- 320 g rosii cherry congelate
- 100 ml apa
- 5-7 cuisoare
- 10-15 boabe de piper negru
- sare
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Curatam carnea de grasime, o spalam si o punem in tava.
3. Amestecam vinul cu apa, sarea, mierea, otetul, verdeturile de Provence, boiaua de ardei si turnam peste carne.
4. Punem rasfirat boabele de piper, cuisoarele, ceapa taiata, dafinul, morcovii taiati si rosiile cherry.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 2-3 ore.
6. In ultima 1/2 de ora dam deoparte folia, iar in ultimele 5-10 min marim temperatura la 210 °C.
S-aveti pofta!
Nota!
Daca doriti si aveti timp, inainte de a gati carnea puteti sa o lasati la marinat (macar 12 ore) impreuna cu ingredientele mentionate.