Friptura Inabusita De Porc Cu Ceapa Si Rozmarin
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cred ca deja v-am obisnuit cu retetele mele simple! :)
Uneori nici nu imi mai vine sa le pun pe blog, dar apoi ma gandesc ca e pacat de ele. Chiar de sunt dezarmant de simple si unele nici nu arata cine-stie-ce, gustul le face extrem de pretioase!
Ingrediente
aprox 500 gr ceafa de porc (dar puteti folosi orice fel de carne de porc)
2 cepe mari
3 catei de usturoi
100 ml vin alb
aprox 250 ml apa
2 crengute proaspete de rozmarin
sare si piper
Am condimentat bucata de carne - am avut si noroc de carne de porc de casa.
Am tocat ceapa inele si am imprastiat-o intr-un vas de yena (care are si capac). Am pus carnea peste patul de ceapa, am adaugat usturoiul, rozmarinul si am turnat langa vinul si apa.
Am acoperit vasul si l-am dat la cuptor, la foc mic, cam o ora jumatate.
L-am servit cu pireu pentru a putea incorpora tot sosul delicios din vas!
Pofta buna!