Friptura Inabusita De Porc Cu Bere

articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1kg de carne de porc
ulei, unt
1/2l bere
usturoi
sare, piper, busuioc, foi de dafin
Preparare:
Se taie carnea felii groase. Intr-o cratita mai mare se topeste o bucata de unt peste care s-a pus si o lingura de ulei ca sa nu se arda. Se pune carnea la rumenit in cratita, cu capac deasupra. Cand s-a rumenit pe toate partile, se toarna berea, se pune usturoiul pisat si condimentele. Se acopera din nou cu capacul si se lasa sa fiarba inabusit pana e moale. Din cand in cand se mai verifica sa nu scada zeama. Daca a scazut, se mai pune apa fierbinte peste.
Cand a fiert, se scoate carnea si se strecoara sosul. Se serveste cu o garnitura de legume si cu sosul alaturi.