Friptura Filadelfia
Sursa Friptura Filadelfia
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prima oara cand am mancat acest tip de friptura a fost intr-o vacanta in Tunisia, intr-un restaurant american.
Cand am ajuns acasa am cautat tot felul de retete pentru a reusi sa reproduc minunata mancare.
Pentru doua portii avem nevoie de :
- 300 g carne vita (antricot sau pulpa manzat)
- branza filadelfia sau orice branza topita (pentru topping)
- 250 ml bere
- o lingurita ulei
- nu necesita sare
Taiem carnea de vita fasii subtiri si o prajim in ulei pentru 5 minute intr-o tigaie mai inalta gen wok.
Adaugam berea si lasam sa fiarba aprox.30 minute, completand cu apa din cand in cand.
La sfarsit trebuie sa ne ramana foarte putin sos, restul sa scada la fierbere.
Se transfera carnea si sosul intr-un vas de cuptor, punem branza deasupra si lasam la cuptor 2 minute sa se topeasca frumos.
Se serveste imediat ce se scoate de la cuptor pentru a va bucura de branza care se intinde si de aromele fripturicii.