Friptura Din Carne De Pasare Cu Cartofi © By Laura S.
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
- 4-5 bucati carne de pasare(piept, pulpe)
- ca.1 kg cartofi
- ulei
- 1 ls faina
- sare + piper
~~~MARINADA~~~
- 5ls ulei de pref de masline
- 1ls rasa usturoi granulat
- 1ls maghiran uscat
- 4ls SOS DE CHILLI DULCE
MOD PREPARARE:
Ingredientele pentru marinada se amesteca bine si se pun peste carne.
Astfel carnea marinata se lasa cel putin 1 ora la frigider.
Intr-e timp se curata cartofii si daca sint maimmari se injumatatesc sau se taie in sferturi.
Acestia se fierb pe jumatate, ca.10 -15min in apa cu sare + 1lc zahar si ceva nucsoara, dupa care se strecoara.
Cuptorul se incinge la 220°C.
Intr-o tigaie se incing citeva ls. ulei.
Se scot pe o farfurie, iar in tigaie se pun cartofii se amesteca bine cu uleiul din tigaie , ceva sare+ piper si se torn intr-o tava/forma rezistenta la temperaturi inalte.
Deasupra se aseaza bucatile de carne si se inztroduce totul in cuptorul preincins pentreu ca 40-60 min.
Va urez spor la preparat si savoare deplina!