Friptura De Vita Pe Grill Cu Ciuperci Si Ceapa
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
cea mai grea treaba la povestea asta este alesul carnii de vita. daca a murit incordata sau de batranete, mai bine te apuci sa-ti gatesti cureaua ca ai cam aceleasi sanse sa mananci ceva bun.
fie ai un macelar in care ai incredere si ii ceri o bucata potrivita pentru ce vrei sa faci, fie alegi calea supermarketului unde trebuie sa alegi singur. la supermarket gasesti doua categorii de carne: de import(argentina, noua zeelanda, japonia) care costa cam de la 90 de lei in sus kg sau autohtona cu preturi de la 20 la 40-50 de lei kg. alege categoria pe care ti-o permiti si incepe si experimenteaza pina gasesti calitatea care te satisface. bineinteles ca varianata macelar e cea mai simpla si o recomand.
incinge bine grillul , sareaza si pipereaza carnea , fara sa o dai cu ulei. daca-ti place in sange 2-3 minute pe fiecare parte, medium 3-4 minute, bine facuta 5-6 minute. dupa ce ai luat-o de pe grill imbuneaz-o cu un cubulet de unt.
intre timp caleste rapid intr-o tigaie ceapa verde si ceapa rosie. cand lucesc arunca si o mana de ciuperci peste. potriveste de sare si piper si mai amesteca 2 minute pina e friptura gata.
un pahar de merlot n-ar strica alaturi. pofta mare.