contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Vita Marinata La Gratar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata si exemplul nostru de marinare la rece a carnii de vita, carne pe care am fript-o apoi pe gratar. Aceasta poate fi reteta ideala pentru o duminica relaxanta alaturi de cei dragi.

Ingredientele necesare:
500 grame carne de vita
3 nuci, 5-6 alune de padure
3 catei de usturoi
o ceapa mai mica
ardei iute verde
2 linguri ulei de masline
o lingura de miere
o lingurita zeama lamaie
100 ml vin rosu
sare, piper
busuioc, nucsoara
patrunjel verde

Mod de preparare:
In primul rand, am macinat bine nucile si alunele de padure, si le-am pus intr-un castron. Peste ele am adaugat usturoiul pisat si uleiul, frecand bine pentru a impregna uleiul cu aromele. Am adaugat ceapa tocata marunt, mierea, un pic de ardei iute tocat marunt (daca va plac gusturile picante puteti adauga mai mult), sarea si piperul. Am pus deasemenea busuioc si nucsoara pentru a obtine un gust aromat. Am adaugat si patrunjelul tocat, dupa care am amestecat bine. Peste toate acestea am turnat o lingurita de zeama de lamaie si paharul cu vin rosu.
Retete culinareCarnea am taiat-o in patru bucati, pe care le-am pus intr-un vas. Peste ele am turnat amestecul obtinut, dupa care am acoperit cu folie alimentara. Am lasat carnea la marinat in frigider timp de 4 ore.
Retete culinareDupa ce timpul s-a scurs am scos carnea pe o farfurie ca sa se scurga zeama, dupa care am pus-o la fript pe gratarul pentru aragaz.
Retete culinareCarnea se tine pe gratar timp de 40-45 de minute pentru a se patrunde bine. Dupa ce au trecut 20 de minute am intors bucatile de carne pe cealalta parte pentru a se face uniform si am folosit marinata ramasa pentru a unge bucatile de pe gratar si a le improspata.
Retete culinareFriptura poate fi servita cu diverse garnituri sau simpla. Noi am optat pentru cartofi cu rozmarin la cuptor, a caror reteta o vom publica in curand.
Retete culinare