contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Vita In Ulei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O reteta delicioasa de friptura, va asigur ca puteti sa o incercati cu succes, carnea este foarte frageda. Multa lume spune " nu cumpar carne de vita ca oricum as gati-o iasa atoasa". Va asigur ca am mai facut aceasta friptura de cateva ori si intotdeauna mi-a iesit frageda.Reteta ii apartine Adrianei Nicoleta o romanca stabilita in Italia.
Ingrediente:

  • 700g carne de vita ( eu am folosit pulpa de vitel)
  • 200 ml ulei de masline
  • suc de la o lamaie
  • sare
  • piper

Punem carnea intr-o oala mai groasa, condimentam cu sare si piper, adaugam sucul de lamaie si uleiul. Punem peste oala o hartie de copt, apoi capacul , apoi o greutate ( mojarul de granit de exemplu :)).
Lasam sa se gateasca la foc mic.
La mine au fost necesare 2 ore, am lasat-o sa se rumeneasca putin apoi am scos-o,
am taiat-o felii subtiri si am servit-o cu sosul ( uleiul ) ramas si cu legume.
Cred ca se poate face cu succes si in oala sub presiune ( kukta ).

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com