Friptura De Vita In Ulei

articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
O reteta delicioasa de friptura, va asigur ca puteti sa o incercati cu succes, carnea este foarte frageda. Multa lume spune " nu cumpar carne de vita ca oricum as gati-o iasa atoasa". Va asigur ca am mai facut aceasta friptura de cateva ori si intotdeauna mi-a iesit frageda.Reteta ii apartine Adrianei Nicoleta o romanca stabilita in Italia.
Ingrediente:
- 700g carne de vita ( eu am folosit pulpa de vitel)
- 200 ml ulei de masline
- suc de la o lamaie
- sare
- piper
Punem carnea intr-o oala mai groasa, condimentam cu sare si piper, adaugam sucul de lamaie si uleiul. Punem peste oala o hartie de copt, apoi capacul , apoi o greutate ( mojarul de granit de exemplu :)).Lasam sa se gateasca la foc mic.
La mine au fost necesare 2 ore, am lasat-o sa se rumeneasca putin apoi am scos-o,am taiat-o felii subtiri si am servit-o cu sosul ( uleiul ) ramas si cu legume.
Cred ca se poate face cu succes si in oala sub presiune ( kukta ).