Friptura De Vita Cu Sos De Rosii
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
- carne vita
- 3, 4 linguri bulion
- 100 gr suc rosii
- 1 conserva de rosii decojite (de preferat cuburi)
- sare, piper boabe, usturoi
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita otet
- vin alb (un pahar mic)
- 0 foaie mica de dafin
PREPARARE
Punem intr-un vas carnea de vita taiata cat mai subtire, o condimentam cu sare, piper, adaugam ulei de masline si o dam la cuptor la foc mic, intr-un vas cu capac pentru 1 ora, 1 ora si jumatate. Spre sfarsit cand s-a fragezit carnea adaugam un pahar mic de vin si mai lasam 10-15 min.
In alt vas, punem bulionul, sucul de rosii, conserva de rosii decojite, sarea, piperul boabe, foia de dafin, usturoiul taiat felii, zaharul si otetul si dam intr-un clocot la foc mic. Apoi adaugam carnea de vita si mai lasam 10-15 min sa fiarba la foc mic.