contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Vita Cu Sos De Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:
1,5 kg carne vita
Frunze dafin
O lingurita piper
O lingura faina de mustar
O lingurita nucsoara rasa
O lingurita cuisoare macinate
O lingura cimbru
2 Morcovi
2 cepe
1/2 lamaie
2 linguri unt topit
2 crengute cimbru
2 crengute busuioc
2 linguri otet
500 ml bere neagra (eu am pus bere blonda)
Zahar
Sare
Mod de pregatire:
Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare, piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru, o foaie de dafin maruntita. Se leaga cu o sfoara de bucatarie.




Se curata morcovii si se taie felii subtiri, ceapa cubulete si se rade coaja de lamaie.
Se pune untul topit intr-o cratita si se prajeste carnea putin pe toate partile.
Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de busuioc si de cimbru, otetul si berea.


Se acopera oala cu o folie de aluminiu si se pune totul in cuptorul incins 2 ore la foc potrivit.
Se scoate carnea si se tine la cald.
Optional, se scurge sucul de la friptura cu tot cu legume, se pun intr-un blender, se adauga putin zahar si rezulta un sos gros pe care se poate pune peste friptura.
Se poate servi cu un sote de ciuperci.



Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com