Friptura De Vita Cu Briose De Spanac

articol scris de ginavas blog retetecudrag
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o reteta pentru care e nevoie de ceva timp pentru a o pregati, dar merita! Asta pentru ca vom pune carnea de vita la marinat, de la o zi la alta, pentru a fi siguri ca vom avea o carne frageda si...cu un gust special.Folosim pulpa de vita, pe care o taiem in cubulete mici, o asezonam cu cimbru, usturoi pisat, ulei de masline, zeama de lamaie, foaie de dafin, piper.Punem intr-o punga de plastic inchisa ermetic si o lasam in frigider de seara pana a doua zi (se poate lasa si doua zile la frigider).
Pentru a gati friptura, infierbantam bine un wok, cu ulei de masline, si punem, pe rand, cantitati din cuburile de vita, astfel incat sa se scufunde bine in ulei.Amestecam mereu, timp de 3-4 minute, intorcand bucatile de carne pe toate fetele, sa faca un pic de crusta si sa ramana zemoase in interior.Le scoatem intr-un vas Yena mai mare si adaugam in wok o alta transa de bucati de carne, si tot asa, pana rumenim toata carnea.
Ca si garnitura putem face briose cu spanac: 4 oua se amesteca bine intr-un vas.Se adauga sare, piper si 100ml ulei, amestecand usor. Mai punem 400 ml iaurt si omogenizam.Pasam 450g spanac si il adaugam in amestecul de mai sus.Amestecam 250g faina cu o lingurita bicarbonat si presaram usor peste amestecul lichid, avand grija sa nu facem cocoloase.Turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si dam in cuptorul preincalzit.10 minute lasam temperatura la 180C , apoi reducem la 160C.Timpul de coacere este de 40-50 minute, dar cel mai bine e sa testati cu scobitoarea!Se taie dupa ce s-a racit, sub forma de cercuri, romburi sau cum va place.Se poate coace si direct in formele speciale de briose.
Iata rezultatul final:
Cu drag!