Friptura De Vaca Cu Sos De Piper
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Va place friptura de vaca in sange ? Atunci asta e o reteta care va va satisface pe deplin .Carnea de vaca se manaca in sange.Asta ca sa fie moale si suculenta.Daca nu va place in sange,atunci trebuie sa mariti putin timpul de frigere,dar cu mare grija ca sa nu iasa o bucata de talpa,aromata bine ,ce-i drept.La carnea de vaca si la fructele de mare de altfel,diferenta de la agonie la extaz e de o clipa.
INGREDIENTE:
pentru 6 portii
-6 felii de antricot de vaca,fara os,cam de 3 degete bune grosime (asta face aproximativ 1,3 kg)
-1 kg de cartofi noi
-0,6 kg fasole verde
-100 g unt
-50 ml coniac
-1/2 ceasca smantana (125 ml )
-0,5 l supa de vaca
-3-4 Lg (linguri) piper macinat grosier
-sare
MOD DE PREPARARE :
-feliile de carne se presara cu sare si se lasa sa se odihneasca
- cartofii se taie felii mici,se fierb dejumatate,se scurg bine,apoi se prajesc intr-o tigaie,in putin ulei,pana se rumenesc,apoi se lasa pe un prosop de hartie sa se inlature excesul de ulei.
-fasolea se fierbe in abur,avand grija sa nu se fleoascaie,adica sa fie fiarta dar ferma.
-carnea se pune la fript intr-o tigaie antiaderenta ,aprox 3-4 minute pe fiecare parte
-dupa care se flambeaza cu putin coniac
-tigaia se deglaseaza cu supa de vita
-se adauga untul si se lasa sa se topeasca,apoi piperul
-se adauga 30-50 ml de coniac,se aduce iar la fierbere
-apoi ceasca de smantana si se lasa sa fiarba usor sa se lege sosul si sa se evapore mirosul de alcool
-se pun apoi bucatile de carne in sos,se lasa pe foc mic,cate 5 minute pe fiecare parte.
-carnea se aseaza pe farfurii,(sosul din tigaie se pune in sosiera) alaturi de cartofi,fasole verde si se stropeste cu sos.
-asta e sectiunea !